70 kérdés karakterednek, hogy jobban megismerd

70 kérdés karakterednek, hogy jobban megismerd

Jól kidolgozottak a karaktereid, tudsz róluk minden fontosat? Biztos?

Mit gondolsz, mennyire ismered jól a karaktereidet? Mint a tenyered? Na akkor lássuk!
Tudod például, milyen színű a főhős szeme? Tudod, hova járt iskolába a rosszfiú? Ismered a főhősnőd legkínosabb élményét? Tudnál írni egy-egy listát szereplőid jellemző tulajdonságaiból? Vagy az általuk leggyakrabban használt kifejezésekből, szavakból? 

Ha a fenti kérdések bármelyike elbizonytalanított, akkor van még hová alakítanod a karaktered és akár bővítheted is történeted. K. M. Weiland, nemzetközileg is elismert írástechnikai tanácsadó, szakértő készített egy listát, melynek segítségével munkára késztetheted az agyad és fantáziád és szóra bírhatod karaktereid.
“A karaktereiddel készített interjú fontos részévé válhat a tervezésnek, ahogy esetemben is.” - írja Weiland. “Gyakran előfordul, hogy egy fél jegyzetfüzetet teleírok a karaktereim kapcsolataival, elképzeléseivel és titkaival kapcsolatban feltett kérdésekkel és azokra adott válaszokkal. Ezekre aztán az egész írási folyamat során támaszkodom, nemcsak azért, hogy inspirációt nyerjek belőle, hanem hogy a tényeket ellenőrizhessem. (Hány éves is volt, mikor az édesanyja meghalt? A jobb vagy a bal lábát törte el a balesetben?).”

A lenti linken ennek a listának a magyar nyelvű fordítását tettük elérhetővé, hogy szükség esetén használhasd a munkád során. Bővítsd kedvedre, alkoss igazi, kidolgozott karaktereket!
»»»Kérdések szereplőidnek

Forrás: https://www.helpingwritersbecomeauthors.com/

Címkék írástechnika, tippek íróknak

Kapcsolódó bejegyzések

Magyarországon a kiadói piac most jelentős változásokon megy át, várhatóan egyre nagyobb súllyal képviseltetik majd magukat a szerzői kiadások, amit mi örömmel üdvözlünk. Ehhez kapcsolódóan hoztunk hasznos tippeket.

2017/04/19
884
Egy új könyv tervezésekor szempont vagy segítség lehet számodra, ha tudod, aktuálisan mi iránt érdeklődnek az emberek, mi foglalkoztatja őket. Ehhez segítségedre lehetnek az egyes médiumok, véletlenül kihallgatott utcai beszélgetések – és persze a Google.
2017/08/29
1461
Mi az a 6 tulajdonság, amivel szinte minden sikeres író rendelkezik?
2017/11/12
3819

Könyvek, amiket már kiadtunk