Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

A jelen Általános Felhasználási Feltételek tartalmazza a DePress Kft. által üzemeltetett MyBook webáruház használatára vonatkozó feltételeket. Az „Elfogadom a felhasználási feltételeket” kipipálásával a felhasználó a regisztráció során szerződést köt a DePress Kft.-vel, elfogadva a jelen Általános Felhasználási Feltételeket. A DePress Kft. (a továbbiakban: DePress) fenntartja a jogot jelen szerződés egyoldalú módosítására. A módosításról a DePress rövid felhívás formájában tájékoztatja a felhasználókat. A felhívást a DePress erre a célra szolgáló felülete, vagy valamennyi felhasználónak, a regisztráció során megadott email címre küldött értesítés tartalmazhatja.
 

REGISZTRÁCIÓ

Regisztrálni a regisztrációs űrlap kitöltésével lehet. A regisztráció folyamán a felhasználó köteles a hozzá köthető, valós adatokat megadni. A DePress, amennyiben tudomására jut, hogy a felhasználó által megadott adatok köre nem valós elemeket (is) tartalmaz, jogosult hozzáférését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozni, illetve a MyBook használatából kizárni.
 

MEGRENDELÉS

Megrendelést kizárólag regisztrált felhasználó tud leadni, a MyBook weboldalon keresztül. A megrendelés elküldése előtt, kérjük annak tartalmát figyelmesen ellenőrizni, mert a gyártási folyamat a megrendelés elküldése után azonnal elkezdődik, ezért az elküldés után már változtatások kérése illetve a megrendeléstől való elállás nem lehetséges. A megrendelés elküldése után 48 órán belül a regisztráció során megadott e-mail címre visszaigazolást küldünk a megrendelés tartalmáról. A visszaigazolásban feltüntetjük a megrendelés sorszámát, amelyre hivatkozni lehet a megrendeléssel kapcsolatos bármely ügyintézés során. 
A könyvek gyártását csak írásos megrendelés alapján tudjuk elkezdeni. Számlát kizárólag a megrendelésen szereplő névre és címre áll módunkban kiállítani, így annak minden esetben szerepelnie kell az írásos megrendelésen. Árajánlatunk tartalmaz egy mintakönyvet, aminek a jóváhagyása után indítjuk a gyártást. Amennyiben ezt nem tudja megtekinteni, a digitális állományhoz nézzük a mintakönyv színét és tartalmát, ha azt megfelelőnek találjuk, akkor indítjuk a megrendelt példányszám nyomtatását. Ebben az esetben utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
 

MEGRENDELÉS VISSZAVONÁSA

Tekintettel arra, hogy a nyomtatványok egyedi igények alapján, személyes tartalommal készülnek, a megrendeléstől való elállás nem lehetséges (Ptk. 395§. (1) bekezdés).
 

MINŐSÉG

A termékek gondosan kiválasztott, kitűnő minőségű papírra, digitális nyomtatási eljárással készülnek. Ennek eredménye az igen rövid időn belül teljesíthető kivitelezés mellet az igényes megjelenés.
 

COPYRIGHT

MyBook  felépítése, arculata, grafikai elemei és az oldalain található nyomtatványtervek a DePress tulajdona és szerzői jogi oltalom alá esnek (szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény), így azoknak a DePress írásbeli hozzájárulása nélkül bármilyen formában történő felhasználása, sokszorosítása, másolása vagy továbbadása tilos. A DePress, a megrendelés teljesítésével engedélyezi a MyBook által a megrendelő számára elkészített nyomtatványok személyes célokra történő felhasználását, a MyBook által elkészített példányszám erejéig. A kész nyomatok sokszorosítása nem engedélyezett. Amennyiben az elkészült megrendelésből további példányokra van szüksége a megrendelőnek, azt a MyBook-tól rendelheti meg saját fiókján keresztül.
 

FELHASZNÁLÁSRA KERÜLŐ FOTÓK, SZÖVEGEK

MyBook fenntartja magának a jogot, hogy ha a tervek személyre szabása során beírt szöveg(ek) illetve felhasználásra került fotó(k) a MyBook – vagy más harmadik személy – jogát, jogos és méltányolható érdekét, illetve közérdeket sérthetnek, ha agresszív, személyeskedő, fenyegető jellegűek, ha szidalmazók vagy vulgárisak, akkor azt a megrendelést ne teljesítse és a felhasználó hozzáférését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozza.
MyBook az árváltoztatás jogát fenntartja, valamint a rajta kívülálló hibákért felelősséget nem vállal.
Amennyiben technikai probléma adódna a regisztráció vagy a vásárlási folyamat során kérjük a Kapcsolat menüpontból küldött üzenetben jelezni felénk!
 

MEGJEGYZÉS

Némely munkánkon kis méretben elhelyezzük a MyBook logót.
 

GARANCIA

Mindent elkövetünk, hogy a megrendelések a lehető legjobb minőségben készüljenek el, és időben megérkezzenek a vásárlókhoz, ennek ellenére előfordulhatnak hibák.
A nyomtatási eljárás sajátosságaiból eredően adódhatnak apróbb tökéletlenségek, melyek többnyire alig észrevehetők. Ezek nem jogosítanak szavatossági igény érvényesítésre. A kész nyomtatvány akkor minősül hibásnak, ha nem felel meg a feldolgozás műszaki alapkövetelményeinek. A nyomtatványok szembetűnő, az eljárás sajátosságaival nem magyarázható hibáit a kézhezvételt követően haladéktalanul, a hiba pontos leírásával, az érintett megrendelés sorszámával és a megrendelés kézhezvételének időpontjával a magankiadas@my-book.hu címre küldött e-mailben lehet jelezni felénk. A közlés késedelméből eredő kárért a MyBook felelősséget nem vállal. Ha bármilyen okból a MyBook nem tudja beazonosítani, hogy a reklamáció mely megrendelésre, vevőre vagy termékre vonatkozik és határidőben benyújtásra került-e, úgy a reklamációt nem tudja elfogadni. Ha az elkészült nyomtatvánnyal kapcsolatban helytálló kifogás érkezik, a MyBook térítésmentesen újra elkészíti azt. Ilyen esetben kérjük az eredeti csomagolásban, az általunk biztosított futárszolgálattal visszaküldeni a hibásnak ítélt nyomtatványokat! A MyBook által biztosított futárszolgálattal történő visszaküldés költségeit a MyBook viseli. Az újranyomást csak a hibás nyomtatványok visszaérkezése után tudjuk elindítani.
Amennyiben egy sürgősséggel kért megrendelés a MyBook hibájából nem sürgősséggel teljesül, visszatérítjük a sürgősségi felárat. 
Amennyiben a MyBook hibájából több, mint 20 napot késik a teljesítés a vállalt teljesítési határidőn túl, a megrendelés teljes összegét visszatérítjük, beleértve a szállítási és kezelési költséget is.
 

FIZETÉSI FELTÉTELEK

Az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t. A számla elkészítése a MyBook weboldalon megadott és a megrendelés napján érvényes árak szerint történik.
A megrendelt termékek árát magánszemélyek esetében előreutalással, cégek esetében előreutalással vagy készpénzben a mintakönyv jóváhagyásakor lehet kiegyenlíteni. Amennyiben a megrendelt termékek ára a megrendelés visszaigazolását követő 5 munkanapon belül nem kerül kifizetésre (a DePress Kft. bankszámláján jóváírásra), úgy a MyBook szabadul az ajánlati kötöttség alól és nem köteles a megrendelés teljesítésére.
Cégek esetében banki átutalással történő fizetés esetén a Cypress Kft., 10800014-00000006-11291949 (CITI Bank) bankszámlára várjuk a megrendelés ellenértékét. Magánszemélyek esetében banki átutalással történő fizetés esetén a DePress Kft., 11600006-00000000-60356503 (Erste Bank) bankszámlára várjuk a megrendelés ellenértékét. A közleménybe kérjük beírni a megrendelés sorszámát!

SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

A kiszállítás Budapest területén futárral történik, illetve személyesen is átvehető a Cypress Kft-ben (1034 Budapest, Bécsi út 100.). Az ország többi területére DPD futárszolgálattal tudjuk küldeni. Ennek díja a mindenkori DPD díjszabás alapján kalkulálható.
A megrendeléseket a mintakönyv jóváhagyásától számított 5-7 munkanapon belül tudjuk teljesíteni. A banki átutaláskor a végösszeg vevő általi kifizetése és a DePress Kft. részére történő jóváírása utáni nap számít az 1. munkanapnak, ha az nem munkaszüneti nap. A teljesítés időpontja a megrendelt áru a szállító részére történő átadás időpontja. A MyBook a fuvarozónak való átadás határidejéért vállal felelősséget. A kiszállítás a DPD Hungária Kft. saját üzletszabályzata szerinti határidőn belül történik meg, ezért a MyBook felelősséget nem vállal.
Kérjük a csomag sértetlenségét a kézbesítő jelenlétében ellenőrizni! A csomag sérülése esetén jegyzőkönyvet kell felvetetni és nem szabad átvenni a csomagot. Utólagos reklamációra a termék sérülése okán akkor van lehetősége a vevőnek, ha a csomag fizikai sérüléséről szóló jegyzőkönyvet a reklamációval együtt részünkre bemutatja (másolatát a reklamációt tartalmazó e-mailjében mellékeli). Budapesten futárszolgálattal történő kézbesítés esetén mindig előre egyeztetett időintervallumba egyszer kíséreljük meg a kézbesítést.
Amennyiben a vevő rossz szállítási címet ad meg a megrendelésében és így a kézbesítés lehetetlen, úgy a teljesítés elmaradásáért a MyBook nem tartozik felelősséggel. Ebben az esetben a MyBook a teljesítés meghiúsulásáról való értesülést követő 5 munkanapon belül e-mailben értesíti az érintett vevőt erről a tényről és felszólítja, hogy adja meg a helyes szállítási címet. Amennyiben a vevő megadja a helyes címet és kéri az ismételt kézbesítést, úgy erre a következő feltételek teljesülése esetén van lehetőség:
– korábbi banki átutalás esetén, ha a vevő a válaszlevéllel egyidejűleg kifizeti, vagy átutalja az ismételt kézbesítés költségét
– korábbi utánvétes fizetés kérése esetén, ha a vevő a válaszlevéllel egyidejűleg utánvétes fizetés helyett megfizeti a vételárat és a kétszeri kézbesítés díját banki átutalással.
A vásárolt terméket a fenti összegeknek (a második kézbesítés díja, vagy a vételár és a kétszeri kézbesítés díja) a DePress Kft. bankszámláján való jóváírásától számított 5 munkanapon belül adjuk át a fuvarozónak.
 

AMENNYIBEN

– a MyBook felszólítására a vevő 5 munkanapon belül nem reagál, vagy 
– nem kéri az ismételt kézbesítést, vagy 
– nem fizeti meg a fenti határidőben a szükséges összeget,
úgy a MyBook nem tartozik további teljesítési kötelezettséggel a vevő felé. Azonban a MyBook-nak ilyen esetekben sem áll módjában visszaküldeni a vételárat figyelembe véve, hogy a nyomtatványok egyedi igények alapján, személyes tartalommal készültek és azt másnak értékesíteni nem lehetséges. Továbbá ilyen esetekben, amennyiben utánvétes fizetési módot választott a megrendelő, a termék árát és a szállítás díját tartalmazó számlát a megrendelő számára elektronikus formában megküldjük. A megrendelő a számla összegét a DePress Kft. bankszámlájára átutalással, 8 naptári napon belül köteles megfizetni. Késedelmes fizetés esetén a megrendelő a DePress számára a jegybanki alapkamat kétszeresét fizeti késedelmi kamatként. Amennyiben a késedelem meghaladja a 15 naptári napot, a MyBook jogosult a felhasználó hozzáférését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozni, illetve a MyBook használatából kizárni.
 

PANASZÜGYINTÉZÉS

Panaszt írásban az alábbi címekre küldött levélben vagy e-mailben lehet tenni: 
Levélben: 1034 Budapest, Kenyeres utca 41-47.
E-mailben: magankiadas@my-book.hu
 
A panaszok elintézéséhez szükséges a kérdéses megrendelésben feltüntetett minden adat közlése, beleértve a megrendelés visszaigazolt sorszámát, hogy azonosítani tudjuk a panasszal érintett teljesítést. 
Az írásban érkező panaszokat a lehető leghamarabb megvizsgáljuk és tájékoztatjuk álláspontunkról a panaszost, illetve lehetőség szerint orvosoljuk a panaszt. Válaszunkat megindokoljuk.
Amennyiben válaszunkkal nem ért egyet, úgy a felügyeleti szervekhez fordulhat panaszával.
A panaszokra vonatkozó levelezéseket 3 évig megőrizzük.

KÖNYVEK RENDELÉSE ONLINE KÖNYVESBOLTUNKBÓL

A könyvek megvásárlására kizárólag a MyBook weboldalon keresztül van lehetőség. Megrendelést csak regisztrált felhasználó tud leadni, mely közvetlenül a szerzőhöz érkezik. A további teendőkről, kérjük egyeztessen az íróval. Irodánk nem raktározza egyik szerző elkészült könyvét sem.