Cucorás Sándor

Cucorás Sándor

1944-be a háború alatt született, Cegléden egy vidéki városban, munkás szülök gyermekeként. A háború után a negyvenes években gyerekeskedett, majd az ötvenes években végezte általános iskoláit. Az 56-os eseményekre egy 12 éves kisfiú szemével csodálkozott rá, a vidéki városban, ahol az eseményeknek egészen más színezete volt. Az 50-es évek végén hatvanas évek elején szakmát tanul, majd azt követően leérettségizik. Alaposan kiveszi részét az akkori sorkatonaéletből.
1967-ben jelentkezik a rendőrséghez, ahol közel 30 évet eltölt. Sok évet mint baleseti helyszínelő dolgozik, majd az akkoriban induló Rendőrtiszti Főiskolára kerül. Azt elvégezve évekig parancsnoki beosztásba dolgozik. A 80-as évekbe Budapestre egy rendőriskolára helyezik, ahol nyugállományba helyezéséig tanít. A rendőrségnél éri meg, a 70-80 évek nagy eseményeit, a rendszerváltást, ahol pozitív minősítést kap és tovább dolgozhat, a taxis blokádot, az öböl háborút, a rendőrképzés megújítás stb-stb.
Őrmesterként kezd, és alezredesként vonul nyugállományba 1995-be. Mindezen idő alatt nagyon sok minden mulatságos, keserédes, szomorú, tragikus esemény történt vele és ezekről szól ez a könyv.
HU - No data
Kádárhuszár (is) voltam

Kádárhuszár (is) voltam

...az egyik vasárnap éjszaka 02 óra körüli időben bejelentést ..

4.500 Ft
Tételek 1 től 1 / 1 (1 összes)