Indul_a_vandor

Indul a vándor

Indul a vándor

Indul a vándor

  • Szerző: Gellért Ferenc
  • Nyelv: magyar
  • ISBN: 978-963-08-7241-6
  • Oldalszám: 176
  • Méret: 148×210 mm
  • Kötés: puhatáblás
  • Kiadás éve: 2013
2.600 Ft
2010 végén elkezdtem levelezni egy gyakran szomorkodó lánnyal, és pár hét után meglepődve konstatáltam, hogy lénye versköltésre inspirál. Pózai és költői módon is igyekeztem vigasztalni, felrázni, mosolygóssá tenni és „tanítani”. Ő az első női múzsám. Mélyen szántó érzései annyira megragadták lelkemet, hogy nem akartam szabadulni tőlük. Kapcsolatunk mégis csak virtuális maradt és időközben meg is szakadt. Az első fejezet verseiben a hozzá fűződő érzéseim, gondolataim, plátói fellobbanásaim és „történetünk” elnyugvása követhető nyomon.
 
A második és egyben legterjedelmesebb fejezet azokat a verseimet tartalmazza, amelyeket az antropológia, a modern szellemi bölcsesség megismerése ihletett. Az érzékfeletti tudást és érzületet megpróbálom költői módon is közvetíteni, legalábbis amennyire képességeim engedik. Ezen műveimmel főként az önismeretet, a temperamentumok szerinti emberi megértést és egy testet, lelket, szellemet átfogó életszemlélet fejlődését szeretném táplálni, amelyben helye van például az angyaloknak és a tündéreknek, valamint a születés előtti és a halál utáni életnek is.
 
A harmadik fejezetbe a többnyire ritmusos, életvidámságot sugárzó természetverseim kerültek, amelyek remélem, hogy olvasóimban is jó kedvet és jó érzéseket fognak kelteni.
 
Nem vagyok híve sem a búskomor, mindenféle fájdalmakat ábrázoló poézisnek, sem annak az elvont, prózába hajló szabad verselésnek, amely ebben a túlságosan intellektuális korban nagymértékben elterjedt. A közel 240 vers tartalmával, költői eszközeivel, a ritmikával és a sorok dallamával emelni, erősíteni és – amennyire tehettem – „zenélni” szerettem volna.
 
      Elindultam…
 
      Indul a vándor a dombra,
      indul a sziklaoromra.
      Lendül a lába, a karja,
      lendül a botja suhanva…

Írja meg véleményét a könyvről!

Ahhoz, hogy véleményt tudjon írni, kérjük jelentkezzen be a fiókjába vagy ha még nem regisztrált, hozzon létre egy új fiókot