Szkizofrenia_kezikonyv

Szkizofrénia kézikönyv

Szkizofrénia kézikönyv

Szkizofrénia kézikönyv

  • Szerző: Litia Aniya
  • Nyelv: magyar
  • ISBN: 978-615-00-3616-8
  • Oldalszám: 60
  • Méret: 148×210 mm
  • Kötés: puhatáblás
  • Kiadás éve: 2018
3.900 Ft
SZKIZOFRÉNIA… Félelmetes szó ez – félelmetes a tartalma, de a legfélelmetesebb az, ha valakit e betegség-állapottal diagnosztizálnak.
Amikor először találkozik a család a kórházban a szkizofrénia diagnózisával, az egy megfoghatatlan rémálom. Utána, az évek során mindez feladattá válik. Majd valami egészen különleges dolgot kezd el jelenteni számukra a betegség: megjelenik a gondoskodó, megértő és elfogadó szeretet, a határtalan türelem, kitartás, tisztelet, kölcsönös bizalom, együttműködés. Mindehhez hinni, bízni kell az érintett betegségből való felépülésében – és már meg is tették a családtagok az első lépéseket, úgy is, mint felépülés első állomása, és mint élettendencia is.
Ezt a könyvet minden olyan Olvasó számára írtam, ahol a családban most kezdődnek a szkizofrénia rémálom mélységei, vagy már felgyógyultabb állapotban vannak ebből, de még többet szeretnének tudni állapotukról. Olyan egyszerű és jól használható tippeket adok közre a mindennapok küzdelmeihez, melyek napi szinten, kipróbáltan jól használhatóak sok területen, hogy küszködés helyett örömteli lehessen az élet vonulata. Külön fejezet szól arról, hogy a reményvesztett állapotból hogyan emelkedhet fel a szkizofrén egyén odáig, hogy céljait elérje, álmait, vágyait megvalósítsa, mindezt önbizalommal, kellő akaraterővel és megfelelő kitartással. És hogy hogyan érhető el a szkizofrén elme számára a rendezetlen, szétesett káosz állapota helyett a fókuszált belső figyelem, amelyben biztonsággal felszabadulhatnak és meg is gyógyulhatnak az elzárt, befeszült, elfojtott érzelmi töltések téveszmés áramlásai – ez is említésre kerül.
A szkizofrénia egy élettendencia – éppen ezért nem mindegy, hogy ezt milyen minőségben éljük meg.
Van remény, van kiút a szkizofrénia mélységeiből! A legmélyebb mélységekből is fel lehet emelkedni! Göröngyös az út felfelé... de NEM LEHETETLEN!

Írja meg véleményét a könyvről!

Ahhoz, hogy véleményt tudjon írni, kérjük jelentkezzen be a fiókjába vagy ha még nem regisztrált, hozzon létre egy új fiókot