Szeretettel Neked….

Szeretettel Neked…. HU - No data

Szeretettel Neked….
2.850 Ft

Kedves Olvasó!            

 

Először 2021 tavaszán találkoztam Kornya Jánossal a véletlen folytán. A közösségi hálón találtam verseire, amelyek azonnal magukkal ragadtak. Első olvasás után, azt hittem, hogy valahonnan másolta őket, mert sorai a lelkemig hatoltak, szinte a saját gondolataimat tolmácsolta. Utoljára Hemingway és Reményik Sándor versei, írásai hagytak ilyen mély nyomot bennem.

Számos facebook csoportnak a tagja vagyok, ahol kortárs költők tárják a közönség elé az újabb és újabb verseiket. Mindközül mégis, a legszebbeket a „SZERENCSÉS JÁNOS – IOAN CORNEA – saját versei” oldalon olvashatom. Észrevettem, hogy Kornya János – erdélyi származása miatt Ioan Cornea – a Szerencsés János művésznéven ír. Azonnal felvettem vele a kapcsolatot és érdeklődtem munkássága iránt. Említette, hogy könyve kiadásán dolgozik. Kérésére ebben segítettem neki, de a legfőbb kívánsága az volt, hogy egy ajánlást írjak az olvasók felé.

Csak egy valamit üzenhetek Önöknek: A versek egyediek. Az utóbbi évtizedek legszínvonalasabb, legszebb versei közé sorolhatóak, bár néha úgy érzem, hogy már a kín - rím határán vannak. Mégis, ha olvasom őket, a hétköznapi emberek életébe enged betekintést. Leírja azt, amit a mai világban, se nő se férfi nem mer kimondani. Azt, hogy szerelemből születtünk, és szeretetre vágyunk. Stílusa utánozhatatlan, mintha egy-egy történetet írna le minden versében. Tartalma magával ragad, és remélem, a tisztelt Olvasót is.

Ulrich Timea, a szerkesztő