A_Formula_1_aranykora,a_80-as_evek_elcsapatai

A Formula 1 aranykora, a 80-as évek élcsapatai

A Formula 1 aranykora, a 80-as évek élcsapatai

A Formula 1 aranykora, a 80-as évek élcsapatai

2.995 Ft
A Formula 1 igazi aranykorszakának legtöbbünk az 1960-as és az 1970-es éveket tekinti, de ebben a korszakban – főleg az 1960-as években – sokszor érződött, hogy még gyermekcipőben jár a sport, hiszen nem voltak állandó rajtszámok, sokszor futamról-futamra más-más modellel állt rajthoz egy adott istálló, de a pilóták száma és személye is gyakran módosult rövid időn belül. Az 1970-es évekre valamelyest komolyodott a sport, 1974-től már állandó rajtszámokkal indultak a csapatok, de a mai királykategóriához méltó szilárdság az 1980-as években alakult ki. Az évtized elején még szokás volt egy modellel több szezonban rajthoz állni, majd szezon közben cserélni, de az évtized végére szinte minden évre minden csapat új modellel nevezett, és egy csapat két – és nem több – állandó pilótát alkalmazott.
Nekünk, magyaroknak különösen fontos volt ez az évtized, mivel 1986-ban a vasfüggönyön túl először hazánkban rendeztek Formula 1-es világbajnoki futamot. A rendkívül nagy érdeklődést kiváltó rendezvénynek a Hungaroring adott otthon, és a versenyt Nelson Piquet nyerte a Williamsszel.
Könyvünk a nyolcvanas évekről szól, amely akárcsak az 1970-es évek, kiemelkedő évtizede volt a sportágnak. Ebben a dekádban olyan pilóták versenyeztek a Formula 1-ben, mint Ayrton Senna, Alain Prost, Nelson Piquet, vagy Nigel Mansell. A korszakos zsenik maradandó nyomot hagytak maguk után a történelemkönyvek lapjain, ráadásul olyan csapatok váltak legendás istállóvá, mint a McLaren vagy a Williams. Technikai szempontból elterjedt a szénszálas anyagból készített karosszéria, ami megalapozta a biztonságos versenyzést. Az évtized elején még a ground effect tökéletesítésért folyt a fejlesztési verseny a csapatok között, majd a betiltása után másra terelődött a hangsúly. A Renault 1977-es megjelenése óta egyre elterjedtebbé váltak a turbómotorok, és az évtized derekára már csak az ilyen erőforrásokkal szerelt autóknak volt esélyük a bajnoki címért harcolni. A technológiát 1989-ben tiltották be, majd 2014-ben kerültek vissza a Formula 1-es körforgásba.
Sajnálatos módon nem csak a sikerekről szólt ez a korszak, ámbár a biztonság hatalmasat fejlődődött az évtized során. Elsőként sokaknak egyből Gilles Villeneuve szörnyű balesete juthat az eszükbe, ami az évtized egyik legszörnyűbb momentuma volt, és a Ferrari rajongók körében a 27-es rajtszám egy örök ikon maradt. Sajnálatos módon 1986-ban a rendhagyóan lapos Brabham BT55 tesztelése közben elhunyt Elio de Angelis, akárcsak Patrick Depailler az 1980-as Alfa Romeo tesztelése közben. Mellettük meg kell emlékeznünk Riccardo Palettiről is, aki az Osella ülésében vesztette életét 1982-ben. Igazi hősök voltak, és előttük is szeretnénk emléket állítani a könyvünkkel. Szerencsére az előző két évtizedhez képes sokkal biztonságosabbá vált a sport. Ayrton Senna és Roland Ratzenberger 1994-ben bekövetkezett drámai halála után 20 évig nem történt halálos incidens a sportban, Jules Bianchi tragikus balesetéig.
Könyvünkben, amit az olvasó a kezében tart, a nyolcvanas évek kiemelkedő versenyistállóit vesszük górcső alá, bemutatva az egyes évek típusait. Mivel a könyv egyik szerzője, Paksi Konstantin komoly gyűjtő, a kollekciójában aktuálisan fellelhető legjobb modellek, makettek bemutatása és ismertetése is komoly szerepet kapnak, ezzel ösztönözve a hozzá hasonló megszállott gyűjtőket a kollekcióik bővítéséhez. Nagyrészt a Spark és Minichamps vonalról válogattunk, kivéve azon típusok eseteit, amelyekről az említett két gyártó még nem adott ki kicsinyített másolatot.

Írja meg véleményét a könyvről!

Ahhoz, hogy véleményt tudjon írni, kérjük jelentkezzen be a fiókjába vagy ha még nem regisztrált, hozzon létre egy új fiókot