Szürke hétköznapok kincsei

Szürke hétköznapok kincsei HU - No data

Szürke hétköznapok kincsei
  • Szerző: Litia Aniya
  • Cikkszám: könyv
  • Készletinfó: Készleten
3.900 Ft

Mindenkihez szól a könyv, aki az élet apró szépségeiről, örömteli pillanatairól, apró-cseprő, hasznos dolgairól szeretne olvasni. ‘A szürke hétköznapokról egy kicsit másként’ alapgondolatom az volt, hogy megosszam mindennapi tapasztalataimat másokkal. Néha jó más szemszögből is látni az élet apró, de annál értékesebb dolgait, hogy ne csak a sikereken, a nagy, hangzatos dolgokon keresztül szemléljük a világot, hogy ne csak ezek éltessenek és tegyenek minket boldoggá. Lássuk meg, figyeljünk fel e lelkesítő és kellemes tapasztalatokra, és ültessük is át ezeket mindennapjainkba!

Képek, illusztrációk – bár volt terv erről – nem került sok a sorok közé, és némileg egy pálfordulattal, szinte a publikáció előtt nem sokkal fordult az írásom tartalmilag is. Az élet krízispontjai, a különféle élettusák és ezek általános vívódásai helyett életvidámságokkal töltöttem meg a könyvem lapjait. Hogy miért ezen írói fordulatok? Hiába mondják, hogy a kép archaikusan felér ezer szóval, valójában a leírt tartalmakon keresztül lehet jól megérteni dolgokat. A képek, bár leviszik az embert az elme-tartományok legaljára, mégis a szavak azok, melyek felemelnek minket innen. A kellemes energiatöltetű szavakkal főleg így van ez. Csak épp elfelejtünk koncentrálni erre! Mindehhez hozzávettem a szégyenérzetek, a kényszermegfelelések elengedését, ugyanis ezek hiánya képes egy olyan ellehetetlenített és reményvesztett érzelmi állapotot létrehozni, mely akár a teljes elveszettség, az élet feladása gondolatokat is hordozhatja magában.

Remélem, ki-ki talál írásomban használható és elültethető gondolatot – akár csak egyet is a szürke hétköznapokra, mint például az önbecsülés vagy a motiváltság, hisz ezek újrakalibrálása nagy építkező erő lehet. És sose feledjük az alábbi apró bölcsességeket sem a mindennapokra, melyek szintén átsegíthetnek minket az élet adta nehéz pillanatokon, ha épp úgy adódik!

“Az életet nem kötötték át masnival, mégis ajándék. Mindig az életet válaszd.”  – ismeretlen
“Ha elestél, állj fel, igazítsd meg a koronádat és indulj tovább!” – ismeretlen