B-Hajas Ágnes DLA

B-Hajas Ágnes DLA

B-Hajas Ágnes építészeti tanulmányait 1997 – 2005 között végezte a BME Építészmérnöki Karán. Egyetemi évei alatt fél évet töltött Milánóban, a Bovisa design szakán. 2005 és 2008 között végezte el a DLA Doktori iskolát. A BME Rajzi és Formaismereti tanszékén 2005-től oktat többek között belső tér építészetet, arculattervezést, tárgyalkotást, felvételi előkészítőt.
Az építészeti tanulmányai mellett a táncművészetek, harcművészetek, képzőművészet, kalligráfia terén is folyamatosan képezte magát.
Első táncszínházi fellépése 2000-ben volt. Később különböző táncszínházi társulatok tagja, táncelőadások szereplője. Együtt dolgozott többek között M. Kecskés Andrással, Goda Gáborral (Artus színház), Berger Gyulával, Giorgio Degasperi-vel. Később táncszínházi darabokhoz díszletet tervezett és készített.
2003-ban és 2004-ben a Képzőművészeti TDK-n első helyezést, majd az országos TDK-n harmadik helyezést ért el. 2006-ban került megrendezésre első önálló kiállítása, ahol stációsorozat, grafikák, fotók és táncvideó került bemutatásra, ezt követte 2007-ben a következő kiállítása, amely 365 képből álló rajzos naplóját mutatta be a Komáromi Monostori erődben.
Foglalkoztatta a különböző művészeti ágak egymásra hatása, vizsgálni kezdte a tánc, a rajz, a harc, a kalligráfia kapcsolódási lehetőségit. Saját kísérletező alkotásain kívül 2002-ben tartott először építész hallgatóknak RÉT műhelyt az R-klubban és az Artus színházban, ahol a résztvevőkkel a rajz, az építészet és a tánc egymásra hatásait, alkotási módszereit kutatta. 2005-ben a Trafó – Kortárs Művészetek Házában tartott 5 * 8 órás műhelymunkát ugyan ebben a témában.
A különböző iparművészeti szakterületek együttdolgozásának lehetősége a tárgyalkotások terén is foglalkoztatta, ezért 2008-ban megalapította a MAAK design csoportot képző,- és iparművész barátaival. Ennek az alkotói együttdolgozásnak gyümölcseként 2008 augusztusában került megrendezésre első kiállításuk a Komáromi monostori erődben, amelyet Losonci Áron, az üvegbeton feltalálója nyitott meg, majd a következő kiállításukat 2009-ben, a MÉSZ székházban rendezték meg. Ezt a kiállítást Vadász György, Ybl és Kossuth díjas építész nyitotta meg. 2011-ben vidékre költözik, a városból kiszakadva a természetközeli, gazdálkodó életmód előnyeit és létjogosultságát kutatja a mai modern társadalomban.
2011-ben létrehozta a Napház alkotóházat, ahol főként gyermekeknek tart integrált alkotó foglalkozásokat. Három gyermek édesanyja.

HU - No data
Rajz - Építészet - Tánc, avagy építészet gyermekeknek

Rajz - Építészet - Tánc, avagy építészet gyermekeknek

Több funkciójú, izgalmas kötetet tart kezében az olvasó. B-Haj..

5.600 Ft
Tételek 1 től 1 / 1 (1 összes)