A sikeres írók 6 tulajdonsága

A sikeres írók 6 tulajdonsága

Mi az a 6 tulajdonság, amivel szinte minden sikeres író rendelkezik?

Ezek a tulajdonságok alavetően szükségesek egy sikeres író számára, mivel megfelelő elszántságot és nyitottságot feltételeznek, melyekre mindenképpen szükség van az írói nagyság eléréséhez.
Olvasd át ezt a listád és vizsgáld meg, benned hány van meg ezekből!

1. Részletekre való odafigyelés

A nagy írók nagyon jó megfigyelők, igyekeznek mindent megjegyezni és a legkisebb változást is észreveszik környezetükben. Ez az odafigyelés nemcsak remek szerkesztővé teszi őket, aki az átolvasások alkalmával a legapróbb nyelvtani hibát is észreveszi, hanem az írásmódjukhoz is sokat hozzátesz: egyetlen apró részletet sem hagynak ki leírásaikból.

2. Fegyelem

A kiemelkedő írók megbarátkoztak az átírások, szerkesztések és javítások okozta frusztrációval, ami az íráshoz való fegyelmezett hozzáállásuknak köszönhető. Folyton újraértékelik, ellenőrzik munkájukat, bármilyen apró feladatról is legyen szó. A súlypontot a képességeikre helyezik és folyamatos arra törekednek, hogy jobbak legyenek.

3. Érthetőség

Egy igazán hatékony író a legkomplexebb gondolatot, ötletet is képes olyan egyszerű, érthető formába desztillálni, hogy az bárki számára érthető legyen - így tud bármiről lényegében bárkinek befogadható formában írni

4. Gazdag szókincs

Senki nem szereti ugyan azokat a szavakat és kifejezéseket olvasni újra meg újra, így a gazdag, szerteágazó szókincs alapvető elvárás egy jó íróval szemben. Írásában érdekes, szokatlan szavak használatával fenn tudja tartani az olvasók érdeklődését és sokkal hatásosabban kommunikálhat azáltal, hogy meg tudja találni a megfelelő szót a megfelelő helyzethez.5. Nyitottság a változásokra, módosításokra


Nyitottnak lenni a szerkesztői módosításokra és javaslatokra nagyon fontos, hiszen ez segíthet az írói képességeik fejlesztésében - még akkor is, ha egójuk ezzel párhuzamosan némileg sérül. Ez a fajta nyitott hozzáállás segíthet más szemén át látni munkájukat és fejleszteni magukat a javítandó területeken.


6. Olvasási szenvedély

Szenvedélyes, mohó olvasókból gyakran lesznek jó írók, hiszen a szavak világába való elmerülés jobban segít megérteni az írás savát-borsát. Minél többet olvas valaki, annál jobban megismeri az írói eszközöket, stilisztikai megoldásokat.


Törekedj a fenti képességek fejlesztésére!


Ha végigolvastad ezt a listát és úgy érzed, a fent felsoroltak némelyikében tudnál fejlődni, akkor kezdj el tenni azért még ma! Hidd el, megéri!

forrás

Címkék érdekesség, tippek, írókról

Kapcsolódó bejegyzések

Bonyolult és hosszú szövegek, furcsa szavak, sokszorosan összetett szókapcsolatok? Megannyi tényező, amik elvehetik a kedvünket az olvasástól.
2017/05/17
741
"Írni könnyű. Csupán annyit kell tenned, hogy kihúzod, ami nem jó." - Thomas Mann
2017/08/27
5875
Kedvenc sztereotípiáink írókkal kapcsolatban.
2017/10/15
5654
Egy kis kizökkenés segíthet néha, hogy új megközelítésben lásd az épp aktuális feladatot.
2018/01/28
758
Jól kidolgozottak a karaktereid, tudsz róluk minden fontosat? Biztos?
2018/02/12
1055
Hogyan alakíts ki magadnak megfelelő munkaállomást úgy, hogy kifejezetten az írói tevékenységet támogasd vele?
2018/03/04
281

Könyvek, amiket már kiadtunk