Unalmas témáról érdekes írás - hogyan?

Unalmas témáról érdekes írás - hogyan?

A jó írás eredeti, jó felépítésű és szórakoztató.  De hogy írj szórakoztatóan egy számodra unalmas témáról?

Írásoddal akkor tudod leginkább felkelteni mások érdeklődését, ha abban saját szenvedélyed és lelkesedésed egyértelműen kiütközik. Előfordulhat azonban, hogy olyanról kell írj, amit te sem találsz különösen szórakoztatónak...


Az alapvető probléma az, hogy sokan meg vannak róla győződve, bizonyos témák esetében az, hogy a szöveg unalmas, nem probléma, hanem szükséges velejáró, hiszen nehéz, száraz témáról csak unalmasan lehet írni. De ez egyáétalán nem kell, hogy így legyen.

Hidd el, írhatsz száraz, vagy számodra unalmasnak tűnő témáról is úgy, hogy felkeltsd - és fenntartsd - olvasóid érdeklődését!

Mindenki számára egyaránt jól használható megoldást itt sem tudunk kínálni, de van pár ötletünk, ami segíthet


1.) Változtasd meg a hozzáállásod!


Minden csak a tálaláson múlik! Keress olyan megközelítést, ami számodra is izgalmassá tudja tenni a témát!

2.) Gondolj az olvasókra!


Vedd figyelembe, hogy az adott téma nem minden olvasód számára lesz olyan nehéz, unalmas, mint amilyennek alapvetően te érzed. Írás közben gondolj rájuk, koncentrálj arra, hogy őket akarod lenyűgözni.


3.) Találd meg a téma rajongóit!

Ha nem sikerült állítani a gondolkodásmódodon, próbáld megérteni a téma rajongóit! Keress fórumokat, olalakat az interneten, ahol az adott terület, kérdés, probléma iránt érdeklődők beszélgetnek, próbáld megérteni, mi hozza őket tűzbe, miért fontos, érdekes számukra a téma!

4.) Tégy számodra érdekes kitérőket


Ha semmi más módot nem találsz arra, hogy örömed leld az írásban, ahol csak módod van rá, tégy olyan kiegészítéseket az írásdohoz, amik hozzátesznek ahhoz és egyszersmind számodra is érdekes és izgalmas vonalat hoznak be.

5.) Tanulmányozd a témához kapcsolódóan megjelent írásokat

Végső esetben fogd fel az egészet úgy, mint egy kihívást, stílusgyakorlatot, ami által tanulhatsz és bizonyíthatsz is magadnak! Ebben segítségedre lehet, ha megnézed, mások hogy nyúltak a témához, hogy írtak arról.


Címkék tippek, írásról, írástechnika

Kapcsolódó bejegyzések

Hatalmas szabadság és sok munka – minden szépítés nélkül talán ez a két dolog jellemzi leginkább a magánkiadást szerzői oldalról. A sok munka pedig úgy térülhet meg, ha a megjelent példányokat sikerül értékesíteni – ennek mikéntjéhez próbálunk most mankót adni.

2017/03/05
1228
A leendő olvasók figyelmének megragadására fontos egy jó cím - de hogy találd meg az igazit?
2017/06/11
610
Egy karakter sincs kész, míg nincs neve - de néha nagyobb kín a névadás, mint a könyv megírása. Íme néhány tipp, ami segíthet a megfelelő kiválasztásában.
2017/06/22
1163
  • Új cikkek az írás világából?

    Ne maradj le!

Könyvek, amiket már kiadtunk